کشف چشم انداز زندگی به کمک لیست ارزش ها

اگر شما به دنبال کشف رسالت یا چشم انداز زندگی خودتان هستید، ترسیم بوم زندگی می‌تواند کمک شایانی به شما بکند. یکی از مراحل ترسیم بوم زندگی، نوشتن لیست ارزش‌های واقعی خودتان است.

شاید بپرسید مگر ما ارزش‌های غیر واقعی هم داریم؟!

در این نوشتار به شما کمک می‌کنیم تا ارزش‌های واقعی خودتان را شناسایی کنید. این تمرین به شما کمک می‌کند تا خودتان را دقیق‌تر نقد کنید و با شناخت دقیق‌تر از خودتان، دریابید که رسالت شما پرداختن به کدام بار به زمین افتاده است.

تمرین لیست ارزش‌ها

تمرین لیست ارزش‌ها در نگاه اول ساده به نظر می‌رسد اما در عمل، شناخت عمیقی از خودتان به شما می‌دهد. چهارگام زیر را به ترتیب و با دقت و حوصله طی کنید:

  1. حداقل 50 ارزش اصلی خود را فهرست کنید
  2. در مقابل هر ارزش، حداقل 5 مصداق رفتاری آن ارزش در کسب و کار خودتان را بنویسید (یعنی کسی که این ارزش را دارد در کسب و کارش چه رفتارهایی به دلیل آن ارزش انجام می‌دهد)
  3. سپس با کارهای خود بسنجید و ببینید که چه قدر بین این دو اختلاف است!
  4. حالا تفکر کنید و ببینید که رفتارهای فعلی شما، در عمل، با چه نظام ارزشی در تناسب است؟

این تمرین به شما کمک می‌کند که ارزش‌های واقعی و عینی خودتان را تشخیص بدهید و بفهمید که چه ارزش‌هایی صرفاً در ذهن شما باقی مانده است و به مقام عمل کشیده نشده است.

منظور از ارزش‌های واقعی چیست؟

آیا داشتن صداقت جزو ارزش‌های شما هست؟ وفای به عهد چطور؟ قبول دارید که انسان باید آنچه را برای خودش نمی‌پسندد در حق دیگران نیز آن را انجام ندهد؟

پاسخ اکثر افراد جامعه به پرسش‌های فوق “بله” است. اما رفتار این افراد در محل کارشان نشان می‌دهد که صداقت واقعاً برای آنها ارزش هست یا خیر!

ممکن است یک نفر ادعا کند که صداقت جزو ارزش‌های اصلی زندگی اوست. اما در مقام عمل، توضیحات غیر واقعی در ارتباط با محصول خودش به مشتری ارائه کند.

این مثال به خوبی فاصله ارزش ذهنی و عینی را روشن می‌کند.

چرا شناخت ارزش‌های واقعی مهم است؟

ارزش‌های عینی که تبدیل به باور شده‌اند، نقشی اساسی در زندگی شما ایفا می‌کنند و شما باید سعی کنید که با معیار خوبی این ارزش‌ها را شناسایی کنید، نه اینکه صرفاً بر اساس سلیقه خود یا دیگران، آنها را تنظیم کنید.

وقتی چیزی حقیقتاً ارزشمند باشد، سبب رشد و تکامل همه جانبه انسان می‌شود و اگر شما به خاطر حرف مردم از چنین چیزی باز بمانید، معذور نخواهید بود.

مشخص کردن نظام ارزش‌های شخصی برای هر انسانی واجب است، چرا که بر اساس نظام ارزشی است که می‌توانید خود را به نقد بکشید و به کمک نظام ارزشی است که می‌توانید بارهای بر زمین مانده را رصد کنید.

تمرین لیست ارزش‌های واقعی چه نقشی در انجام فعالیت‌های پژوهشی دارد؟

هر سال هزاران پایان‌نامه، رساله و مقاله در دانشگاه‌ها و حوزه‌های ایران نوشته می‌شود. به نظر شما چند درصد این پژوهش‌ها واقعاً یک مسئله را به صورت کاربردی حل کرده‌اند؟ مسلماً پاسخ این پرسش امیدوارکننده نیست!

اما مشکل کجاست؟ چه عاملی می‌تواند به شما کمک بکند تا پژوهش‌های کاربردی‌تری را انجام دهید که به راستی مشکلی را از جامعه حل بکند؟ چطور می‌توانید پایان‌نامه‌ای بنویسید که برای ما به رزومه‌ای قوی تبدیل شود و قابلیت چاپ شدن به عنوان کتاب را داشته باشد؟

پاسخ این است: شما می‌توانید به وسیله تمرین لیست ارزش‌ها و تمرین بوم زندگی، چشم‌انداز زندگی خودتان را پیدا کنید و بر مبنای این چشم‌انداز، موضوعی را برای پژوهش خودتان انتخاب کنید که هم نیاز جامعه باشد و هم در رسالت و چشم‌انداز زندگی شما وجود داشته باشد.

اگر تصمیم به نوشتن یک مقاله، پایان نامه و یا رساله دارید، بهتر است نوشتار جامع صفر تا صد نوشتن پایان‌ نامه ارشد را نیز مطالعه کنید. در این نوشتار با فرمول جامع تندپژوهی برای انجام یک کار پژوهشی باکیفیت در کمترین زمان ممکن آشنا می‌شوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *