بسم الله الرحمن الرحیم
آنچه در این صفحه میخوانید:
- کلیپ آموزش مختصر کاربردی نرم افزار پژوهیار در 20 دقیقه
- آشنایی با خود نرم افزار پژوهیار
- نقش نرم افزار پژوهیار در پازل تندپژوهی
- آموزش متنی مختصر نرم افزار پژوهیار
- پژوهیار برای گوشی اندروید و تحت وب
- نصب و خرید پژوهیار از کجاست؟
- آموزش متنی مفصل پژوهیار از کجاست؟
- سؤالات رایج در مورد نرم افزار پژوهیار FAQ
آموزش نرم افزار پژوهیار نور در کمتر از 20 دقیقه
در کلیپ زیر هر آنچه که باید از نرم افزار پژوهیار برای استفاده سریع از آن بدانید به شما در زمانی کم پاسخ داده شده است:
راستی مشکلی که در آخر ویدئو پیش میآید در برخی از تبدیل کردنها پیش میآید که به کمک بخش گزارش خطا به مؤسسه نور به مرور زمان در نسخههای بعدی ان شاء الله اصلاح خواهد شد.
نرم افزار پژوهیار چیست؟
این نرم افزار یک نرم افزار مدیریت منابع پژوهش است. کسانی که تجربه کار پژوهشی دارند، به خوبی میدانند که مدیریت منابع پژوهش یکی از کارهای کلیشهای و «حوصله سَر برَ» در پژوهش است. از طرفی یک کار نسبتا ماشینوار و کلیشهای است و معمولا پژوهشگران حوصله آن را ندارند و از طرفی اجتناب ناپذیر است، چون پژوهش شما باید منابع خود را به دقت ذکر کند تا از طرفی کار شما علمی تلقی شود و از طرفی قابل استفاده پژوهشگران باشد و از طرفی از نسبت سرقت علمی، خود را در امان نگه دارد.
مدیریت منابع درست در آن زمان اعصاب خُرد کُنتر خواهد بود که شما مقاله علمی یا کتاب خود را طبق شیوه نامه یک مجله علمی یا نهاد پژوهشی تنظیم کنید و بعد آنها، اثر شما را رد کنند! شما برای فرستادن اثر خود به نهادهای مشابه مجبور هستید که شیوه نامه قدیم را به شیوه نامه جدید تبدیل کنید! اگر یک بار این کار را کرده باشید، احتمالا احساس پوچی تلخی که به پژوهشگر دست میدهد تجربه کردهاید. یک کار طاقت فرسا و اعصاب خُرد کن و در عین حال بیخودی!
نرم افزار پژوهیار یک نرم افزار حرفهای است که تقریبا فارسی شده نمونه خارجی آن، Zotero است و سازندگان این نرم افزار در تلاش بودهاند با ترکیب ویژگیهای خوب نرم افزار مشابه دیگر، همچون Citavi و Mendeley و EndNote نرم افزار برتری ایجاد کنند و از طرفی شرایط خاصی که پژوهشگران ایرانی با آن مواجه هستند، در نظر گرفتهاند و یک نرم افزار نسبتا بومی برای پژوهشگران ایرانی ایجاد کردهاند.
به کمک این نرم افزار کارهای تکراری و زمانبر بالا، با زدن چند کلیک به صورت ماشینی و خودکار انجام میشود.
فعلا آخرین نسخه این نرم افزار، نسخه 2 است و امکاناتی از قبیل افزونه نرم افزار Microsoft Office Word و افزونه Chrome و FireFox و Opera در آن وجود دارد که در این بخش برای شما توضیح خواهیم داد.
به صورت کلی اگر بخواهیم، کاربردهای اصلی این نرم افزار را یاد بگیریم، کافیست کارهای اصلی این نرم افزار را یاد بگیریم. اما ابتدا باید دانست که آموزش این نرم افزار کجای پازل تندپژوهی است:
پژوهیار در پازل تندپژوهی
احتمالا اصطلاح تندپژوهی را در وبسایت ما دیدهای. خلاصه داستان تندپژوهی استفاده از چند مسأله برای سرعت بخشی به فرآیند پژوهش است:
- مهارتهای نرم افزاری
- آگاهی از مسیر پژوهش و تکنیکهای سرعت بخشی به آن
- مهارتهای پژوهشی
- روش تحقیق و مهارت در استفاده از آن
- مهارتهای زندگی که شاید ابتداء به صورت مستقیم در پژوهش دیده نشوند ولی نقش بسیار زیادی در پژوهش دارند.
این آموزش، مربوط به بخش اول است، یعنی شما به کمک آشنایی با نرم افزارهایی همچون پژوهیار بسیاری از کُندکاریها در پژوهش را عزتمندانه پشت سر خواهید گذاشت و از آن نجات پیدا خواهید کرد!
ما در دوره تندپژوهی فصلی خود، مجموعه این محورها را با هم به صورت یکجا به شما ارائه خواهیم داد تا در دل پروژه واقعی خود اجرا کنید و در حدود 10 هفته با روزی 4 ساعت کار، پایان نامه خود را از آب و گل درآورید.
برویم سراغ آموزش سریع پژوهیار به صورت متنی:
در سه مرحله زیر:
کار اولی که در این نرم افزار باید انجام داد: وارد کردن منابع
چهار روش مهم وارد کردن منابع در این نرم افزار:
- وارد کردن دستی; در این روش، در هر بخشی از کتابخانه خود که بخواهید، کلیک میکنید و روی گزینه افزودن آیتم جدید میزنید و نوع منبع را وارد میکنید و سپس از سمت چپ، اطلاعات منبع را به صورت دستی وارد میکنید.
- وارد کردن نرم افزارهای نور: در این روش ابتدا از آدرس اینترنتی : https://pajoohyar.ir/metadata فراداده کتابخانه مربوطه از نرم افزارهای نور را دانلود میکنید و بعد با زدن گزینه file و بعد گزینه «درون برد»، فایل دانلود شده را از داخل کامپیوتر خود انتخاب میکنید و سپس با زدن دکمه Open آن را باز میکنید. در این حالت اطلاعات شناسنامهای نرم افزار انتخابی شما(از میان نرم افزار مؤسسه نور) به صورت خودکار وارد پژوهیار میشود.
- وارد کردن از طریق افزونه کروم: هنگام جستجو در پایگاههای داده، مثل نورمگز یا گوگل اسکولار یا میکروسافت آکادمیک یا غیر اینها، به کمک افزونهای که بر روی مرورگر خود(کروم یا اُپرا یا فایرفاکس) نصب کردهاید میتوانید مقالات داخل آن صفحه را وارد کنید به این صورت ه روی گزینه مربوط به پژوهیار کلیک میکنید و با تیک زدن منابع مد نظر در آن صفحه، اطلاعات وارد میشود.
- وارد کردن از طریق فایل ارجاع: در وبسایتها و پایگاههای داده پژوهشی، قسمتی با عنوان فایل ارجاع یا Cite وجود دارد که شما در این قسمت فایل ris را باید دانلود کنید و از طریقی که در راهکار دوم توضیح دادیم، وارد نرم افزار پژوهیار کنید.
کار دومی که در این نرم افزار باید انجام داد: ارجاع دهی درون نرم افزار Microsoft Office Word
برای این کار کافیست که از نوار ابزار بالای نرم افزار ورد روی گزینه «درج استناد» بزنید و بعد از انتخاب سیستم ارجاع دهی مورد نظر(َAPA یا شیکاگو یا مرکز آموزشی یا پژوهشی مد نظر) از روی نوار سمت راست، منبعی که در کتابخانه خود وارد کردهاید انتخاب کنید و از روی گزینههای پایین سمت چپ، آدرس جلد و صفحه را انتخاب کنید. با دیدن کلیپ بالا به خوبی این مسائل را میتوانید مشاهده کنید.
کار سومی که در این نرم افزار باید انجام داد: ایجاد بخش منابع
برای این کار کافیست در بخشی از نوشتار خود که میخواهید فهرست منابع را وارد کنید، کلیک نید و سپس از نوار ابزار پژوهیار گزینه «درج کتابنامه» را بزنید.
به همین راحتی!
آموزش مفصل نرم افزار پژوهیار توسط یکی مسئولین فنی این نرم افزار در مؤسسه نور در حدود 3 ساعت
طبیعی است که این نرم افزار خیلی بخشهای متنوعی دارد و شما اگر بخواهید همه کارهای آن را یاد بگیرید، نیازمند صرف زمان بیشتری هستید. البته انصافا همین آموزش 20 دقیقه بالا، برای کار کردن بسیاری از کاربران کافیست و شاید بسیاری از کاربران در طول عمر خود، یک بار هم نیاز نباشد از قسمتهای دیگر استفاده کنند ولی در هر صورت برخی از افراد طالب یادگیری کامل نرم افزار هستند.
برای این مخاطبین آموزش کامل این نرم افزار را که در صفحه آپارات مؤسسه نور به صورت رایگان قرار داده شده است، به اشتراک میگذاریم:
جلسه اول آموزش نرم افزار پژوهیار توسط یکی از طراحان فنی آن در مؤسسه نور
جلسه دوم آموزش نرم افزار پژوهیار توسط یکی از طراحان فنی آن در مؤسسه نور
جلسه سوم آموزش نرم افزار پژوهیار توسط یکی از طراحان فنی آن در مؤسسه نور
دانلود و خرید نرم افزار پژوهیار 2
برای دانلود و خرید نرم افزار پژوهیار از سایت فروشگاه مؤسسه نور، اینجا اشاره کنید.
همچنین نرم افزار پژوهیار نسخه تحت وب نیز دارد که برای استفاده در گوشیهای اندروید میتوانید از آن استفاده کنید. کتابخانه آنلاین پژوهیار اینجا اشاره کنید. استناد دهی آنلاین پژوهیار اینجا کلیک کنید. البته تا چند ماه پیش که من از این بخش نرم افزار سعی کردم استفاده کنم، موفق نشدم و پیشنهادم این است که از همان نسخه pc این نرم افزار استفاده کنید.
PDF آموزش نرم افزار پژوهیار و آموزش متنی آن به صورت مفصل
در صورتی که دنبال آموزش متنی و PDF آموزش نرم افزار پژوهیار به صورت مفصل هستید، میتوانید از بلاگ سایت پژوهیار استفاده کنید. به عنوان نمونه در این پست در این بلاگ، فعالیتهای اصلی این نرم افزار معرفی شده است. بقیه پستها را میتوانید در اینجا مشاهده کنید.
پرسش و پاسخهای متداول این نرم افزار هم اینجا قابل مشاهده است.
بدون دیدگاه